Cornulete de post

de Bunica in Prajituri, 19 Oct 2014 | 7007 vizualizari

 

Cum imi ramasese cateva bucati de rahat si Matei a dorit sa-i mai fac cornulete,iata ca am trecut la treaba,dar fiind zi de post am vrut sa mananc si eu .;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina
  • 200 ml. apa
  • 1 plic drojdie uscat
  • 1 lingura otet
  • 500-550 g. faina
  • rahat
  • gem
  • zahar farin cu vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Faina se pune in vasul de framantat.

Peste faina adauga margarina -la temperatura camerei,apa,drojdia si otetul.

Framanta un aluat elastic,care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Rupe o bucata din aluat pe care o asezi pe masa de lucru infainata.

Intinde o foaie de 2-3 mm,tai-o in patrate,triunghiuri cum doresti.

Pe fiecare patratel sau triunghi pune o bucatica de rahat sau gem.

Aduci colturile opuse spre centru si apesi putin sa se lipeasca.

Asezi cornuletele in tava de copt si le introduci in cuptorul incins la 160 grade.

Le lasi pana se rumenesc pe partea de jos.

Scoate cornuletele,aseaza-le pe farfurie sau castron si pudreaza-le.

TIPS-URI

1

Nu lasa cornuletele sa se rumeneasca, se intaresc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu lapte batut